06. maj 2017 kl. 20:23
Helsinge : Hornbæk
    ⚽️⚽️ : ⚽️⚽️⚽️

»Tro flytter bjerge«

Inden dagens kamp var jeg (træneren) naturligvis en smule skeptisk omkring forløb og udfald pga. af de mange afbud, herunder 3 af de mest toneangivende drenge. Også selvom Helsinge havde tabt 3 kampe på stribe i turneringen. Lidt atypisk for et række-1 hold, der pga. afgang af 3 spillere er rykket til række 2.

MEN heldigvis har vi en stærk årgang 06, som nu er vores træningskammerater. Vi fremstod derfor stadig som et sammenspillet hold med små vævre spillere som Jakse, Mingus og Nilas fra 06. Ja, ja – dommeren tillod en del fysik, men vi kløede på og lod os ikke kue. Symptomatisk var det Jakse, der sendte os i front 1-0 på et hårdt, fladt hjørnespark, der via en presset Helsingefod gik i netmaskerne⚽️ De sidste ca. 10 minutter af 1.halvleg slækkede vi på koncentrationen og på hhv. et langskud og et hjørnespark kom vi bagud 2-1😢

I pausen bad jeg om tre ting: Pres på boldholderen uden foran vores felt; Koncentration på de farlige hjørnespark indtil bolden er clearet; samt tro & vilje på at kunne vende kampen.

Jeg vidste vi havde kvaliteterne til det — og det lykkedes vi sådan set rigtig fint med! De mange udskiftninger i den bagende sol gav lidt naturlig uro, men kræfterne blev disponeret til at holde dampen over hele linjen. Albert (der muligvis ikke var kommet helt retur efter seneste angreb?!) fik en god stikning, tog et enkelt træk og alene med Helsinges kæmpekeeper, sendte han den fortjent i netmaskerne til 2-2⚽️ Herefter var der chancer til begge hold, men vi så mest skarpe ud på kontraerne, og var også omhyggelige i returløbet. Der var power i bentøjet på Mingus og Benjamin til den afgørende kontra, som efter en fin kombination, blev hakket hårdt ind via stolpen af Benjamin👟💥⚽️

De sidste 5 min. blev fightet i hus, og Sebastian hev i sidste minut en klasseredning op, hvor bolden blev fistet på overlæggeren og ud til hjørnespark. Vi holdt vejret... bolden blev headet væk af en hornbækker, og dommerens fløjt kunne lyde for sidste gang på denne smukke dag i Helsinge☀️⚽️

Drengene lod jublen slippe løs og fejrede det med en omgang »Møllehjulet drejer Hornbæk fik sin sejr«. Skønt at se deres glæde😊

Dagens FIDUS var svær at udpege og jeg nåede (forhåbentlig) at rose hver enkelt i omklædningsrummet bagefter kampen. Flere kandiderede på hver deres niveau. Det blev Marker i dag for en kanonindsats, som "bandt holdet godt sammen" fra hans position på den centrale midtbane; idag lidt forskudt som den defensive og Benja som den offensive. Tjah, jeg fik faktisk associationer til Jens Jørn Bertelsen på 80'ernes landshold: midtbaneslider i konstant i bevægelse og ekspert i at erobre bolde, slippe den hurtigt med korte præcise afleveringer👊🏼