Klø til Hornbæk

image Der var masser af offensive takter hos Hornbæk, her er det Elias Dyhl Memborg med bolden, men det endte 4-0 til Slagslunde-Ganløse. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
08. september 2024 kl. 14:42
Hornbæk tabte med hele 4-0 til Slagslunde-Ganløse
I Hornbæk vidste man godt, at lørdagens udekamp mod Slagslunde-Ganløse kunne blive en vanskelig opgave. Så sent som i juni, da Hornbæk senest gæstede Ganløse, vandt Hornbæk således knebent med 3-2 efter at have vendt en 2-0 halvlegsføring til hjemmeholdet. Men ingen havde forudset, at man i lørdagens opgør skulle tabe med så markante cifre. Faktisk er det 12 kampe siden, at Hornbæk er gået fra banen uden at have scoret. Det skete sidst mod Vejby (0-0) i april måned.
Ironisk nok var sidste sæsons topscorer Rasmus Dines tilbage efter en lang sommerferie, og der stod da også Hornbæk på det meste i størsteparten af første halvleg. Anfører Casper Porsgaard havde endda bolden i mål efter 10 minutter, da han afsluttede fra en spids vinkel, men kampens, ikke imponerende, dommer vinkede afværgende fra 30 meters afstand. Ifølge spillerne var bolden en halv meter inde i målet.
Hornbæk havde et solidt overtag med flere gode muligheder. Nilas Ekstrand-Olsen fremtvang et god redning fra hjemmeholdets keeper efter en flot afslutning, og energiske Marius Hesselholt stod bag flere energiske afslutninger.
Hornbæk sluttede halvlegen i overtal efter et gult kort til hjemmeholdet, og den periode startede med, at Nilas Ekstrand-Olsen ramte overliggeren med endnu en flot afslutning. Og så stik imod spil, og chancer kom hjemmeholdet i front, enda mens de var i undertal. Et boldtab og efterfølgende omstilling kostede for Hornbæk, der kunne gå til pausen bagud 1-0 og i tilgift et dumt gult kort til Casper Porsgaard.
Forkerte beslutninger
Anden halvleg blev nærmest mareridtsagtig for Hornbæk. Hjemmeholdet øgede til 2-0 efter 52 minutter, igen efter et boldtab hos Hornbæk midt på banen. Det meget energiske hjemmehold havde nu maksimalt momentum, og det formåede Hornbæk ikke at vende. Der var lidt for mange uprovokerede fejl, og der blev taget lidt for mange forkerte beslutninger, overalt på banen, og det fik det det til at se let ud for Slagslunde-Ganløse. Der var debut hos Hornbæk til Nicklas Eriksen, men bortset fra det, var der ikke så meget positivt at melde om i anden halvleg. Hjemmeholdet kom på 3-0 på et helt korrekt straffespark, og det blev også 4-0 i slutfasen.
En dum lørdag for Hornbæk, der tabte et skridt i kampen om at bide sig fast i toppen. Hornbæk er placeret midt i rækken, men afstanden til toppen er kun tre point. På fredag kl. 18.30 venter der endnu en svær udekamp, denne gang i Hørsholm, der ligger side om side med Hornbæk i tabellen.
Andetholdet i serie 4 har spillet to gange i denne uge. Tirsdag vandt holdet 2-0 i Gilleleje, og fredag aften blev det uafgjort 4-4 i Fredensborg. Efter fire runder ligger Hornbæk på en delt andenplads i en meget jævnbyrdig række. Næste opgave er endnu en udekamp, på søndag kl. 14.00 i Humlebæk, mod klubben "Fremtidens Unge".