Sikker Hornbæk sejr over Friheden

image Anfører Casper Porsgaard scorede to gange, da Hornbæk besejrede Friheden med 4-1. Til højre Shawn Engvej der spillede sin førsteholdskamp nummer 250. Det markeres i forbindelse med hjemmekampen på fredag. (Arkivfoto: Susanne Prahl)
22. maj 2017 kl. 21:57
Shawn Engvej spillede sin førsteholdskamp nummer 250, da Hornbæk vandt 4-1 over bundholdet Friheden.

Et noget decimeret Hornbæk-mandskab vandt fredag aften en såkaldt pligtsejr på 4-1 over Friheden, der har base i Hvidovre.

Friheden har 23 point og er fjerdesidst i tabellen. De 20 point er høstet i efteråret, mens de sidste tre er tildelt, da Blovstrød ikke mødte op til kamp for et par uger siden. Så sidste gang Friheden spillede sig til point var 8. oktober, hvor de besejrede AB med 2-1.

På den baggrund var det måske ikke så overraskende, at Hornbæk dominerede de første 45 minutter, som de helt fortjent vandt med hele 4-0 efter en flot indsats.

- Jeg var imponeret over vores første halvleg, hvor det afbudsramte hold med mange marginal-spillere leverede en flot indsats, lød det fra træner Steen Egesø.

Mange gode angreb og flotte mål, som reelt afgjorde kampen allerede inden pausen.

Anfører Casper Porsgaard åbnede med et straffespark, begået imod Mikael Juellund-Sørensen. Sidstnævnte øgede til 2-0 efter en god aflevering i dybden fra Andreas Egesø. Casper Porsgaard gjorde det til 3-0 efter forarbejde af Nikolaj Falkenberg og Mikkel Petersen. Og kort før pausen fulgte 4-0, sat ind af Nicolai Stevns efter et flot gennemspillet angreb.

Gik på weekend i pausen

Efter pausen gik det ned ad bakke for Hornbæk, der mere eller mindre stemplede ud, rent mentalt. Hjemmeholdet fik lov til at føre sig frem, men Hornbæks keeper på dagen, 45-årige Niels Christian Linde, leverede nærmest mirakler mellem stængerne og holdt hjemmeholdet fra scoringer. Han måtte først kapitulere 20 minutter før tid, da Andreas Egesø var uheldigt med et selvmål.

I den anden ende af banen blev der brændt chancer på stribe – flere af dem så store, at det nærmest var en bedrift ikke at score. Især Nicolai Stevns og Mikael Juellund-Sørensen havde store muligheder for at avancere yderligere på topscorerlisten.

Hornbæks lille midtbaneslider Shawn Engvej rundede denne aften sin førsteholdskamp nummer 250, men det var keeper Linde, der løb med de fleste stemmer i omklædningsrummet efter en heroisk indsats – ikke mindst i anden halvleg.

Hornbæk er fortsat nummer fire med 36 point og spiller hjemmekamp på fredag kl. 19.00 mod rækkens nummer to, Frederiksværk, der har 43 point.

Friheden-Hornbæk 1-4 (0-4)
0-1 Casper Porsgaard, str. (9)
0-2 Mikael J. Sørensen (15)
0-3 Casper Porsgaard (39)
0-4 Nicolai Stevns (44)
1-4 selvmål (70)
Advarsel: En til Friheden.