Tæt på nedrykning

image Mikkel P. bringer Hornbæk foran 2-1 mod Hørsholm. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
02. juni 2018 kl. 17:08
Hornbæk fik 2-2 mod topholdet Hørsholm, men det er næppe nok til at undgå nedrykning. Mandag aften spiller Hornbæk omkampen mod Værløse.
På papiret var det et ganske pænt resultat for Hornbæk, 2-2 mod Hørsholm, der er sikker på mindst en andenplads i rækken.
Men et point er næppe nok for Hornbæk, der fortsat er tredjesidst og skal avancere to placeringer for at have chancen for at klare frisag i rækken.

Spillerne havde perfekte forhold fredag aften på Pedella Park, hvor grønsværen er nærmest perfekt. Kun varmen var selvfølgelig generende for spillerne.

Hornbæk kom ganske godt fra start mod et Hørsholm-mandskab, der besejrede Hornbæk med hele 6-2 i efterårets omvendte opgør.

Men trods den fine start var det Hørsholm, der kom i front efter 19 minutter på en lidt tilfældig chance.

Hørsholm var lidt heldige med at undgå et rødt kort efter 32 minutter, da en Hørsholm-spiller nedlagde en fri Hornbæk-spiller, der var på vej mod en ganske oplagt målchance.

Det blev ved et gult kort, men ti minutter senere fulgte et helt korrekt rødt kort.

En Hørsholm-spiller begik noget af en svinestreg imod Hornbæks Kristian Dines, der måtte udgå af kampen kort med en grim stempling ned af det ene ben.

På sejrskurs

Ti minutter efter pausen kom Hornbæk fortjent på 1-1. Den indskiftede Karl Emil Ellehauge, der i sin debutkamp for nylig scorede på sin første berøring, var på pletten igen. Nikolaj Falkenberg tog chancen fra distancen, og Ellehauge var hurtigt over riposten, da Lui Holm Nielsen i Hørsholms mål kun kunne halvklare.

12 minutter senere kom Hornbæk nærmere en sejr, da Mikkel Petersen headede i mål efter et hjørnespark fra Viktor Drachmann.

Indskiftede Malthe Prahl forsøgte sig kort efter med en fin afslutning fra distancen, men denne gang blev forsøget fistet over mål.

Istedet lykkedes det Hørsholm at komme på 2-2 med et kvarter igen. En tilfældig returbold blev sparket fladt i mål fra kanten af straffesparkfeltet.

I slutfasen jagtede Hornbæk et sejrsmål, men det kom aldrig, og kampen endte istedet med to røde kort, et til hvert hold efter nogle helt unødvendige skærmysler og håndgemæng på banens midte. For Hornbæks vedkommende kostede det et rødt kort til målmand Michael Haxthausen, der helt umotiveret skulle blande sig i uenighederne på midten af banen.

Værløse-kampen spilles om mandag aften

Forrige lørdag blev Hornbæks kamp i Værløse afbrudt efter 49 minutter på grund af et kraftigt uvejr med lyn og torden.

Efter gældende regler skal kampen spilles helt om, og det kan vi være ganske godt tilfreds med, idet man var bagud 2-0, da kampen blev afbrudt.

Hornbæk har fortsat en spinkel chance for at klare frisag, men det kræver blandt andet, at man vinder de sidste tre kampe, inklusiv opgøret i Værløse mandag aften. Kampen spilles kl. 19.00.